donderdag 25 februari 2016

Hout in plaats van kunststof – de boodschap van EPAL aan de Golfstaten

De European Pallet Association e.V. (EPAL) kan terugkijken op een succesvolle presentatie op de Gulf Packaging & Polymers Show (GPPS) in Abu Dhabi, van 1 tot 3 februari 2016

Als Silver Sponsor presenteerde de European Pallet Association e.V. (EPAL) zichzelf op de Gulf Packaging & Polymers Show 2016 (GPPS) in het Abu Dhabi National Exhibition Centre (ADNEC) aan specialisten uit de branche.

Op de gedelegeerdenconferentie, die tegelijk met de beurs plaatsvond, sprak Martin Leibrandt, CEO van EPAL, over de voordelen van vlakke houten pallets met een EPAL-licentie, over het EPAL-systeem met de wereldwijde open uitwisselingspool en over de doorontwikkeling van aanvullende digitale EPAL-diensten. De presentatie “EPAL 4.0 – Ready for the future” van Martin Leibrandt werd door de genodigden enthousiast ontvangen.

De beursstand, exclusief voor EPAL ontworpen en volledig bestaand uit EPAL-pallets, was een indrukwekkende blikvanger voor de internationale deskundigen. EPAL presenteerde op de GPPS het complete portfolio van vlakke pallets: de klassieke EPAL-Europallet, EPAL 2 en EPAL 3 en de nieuwe halve EPAL-pallet. In de stand was een halve “Kunst-in-plaats-van-kunststof”-pallet geïntegreerd, bedrukt met motieven van de fotokunstenaar Christian Gäbel uit Düsseldorf, evenals een uit EPAL-Europallets opgebouwde outdoorstoel.

H.H. Sheikh Nahyan Bin Mubarak Al Nahyan - Chairman of the Dhabi Group, Minister of Culture, Youth and Community Development of the UAE, Honorary Board Member en H.E. Humaid Mohamed Bin Salem, General Secretary of the Federation of UAE Chamber of Commerce & Industry begroetten CEO Martin Leibrandt en zijn team bij de beursstand van EPAL.

De verpakkingsmarkt in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA Packaging Industry) werd in 2014 geschat op circa 41,1 miljard US$. Volgens een analyse van de internationale marktonderzoeker Smithers Pira zal MENA van 2014 tot 2019 jaarlijks met bijna 5% groeien, naar een uiteindelijke grootte van 52,4 miljard US$. Dit is een hoger groeipercentage dan dat van de wereldwijde verpakkingsmarkt, waarvoor de prognose circa 4% per jaar is.

Duurzame materialen, zoals hout, spelen bij de ontwikkelingen in de MENA Packaging Industry een steeds grotere rol en waren daarom ook een focuspunt op de GPPS-conferentie. EPAL nam hier een voortrekkersrol in op het gebied van duurzame, herbruikbare ladingdragers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.