donderdag 23 juni 2016

EPAL behaalt grote successen in de strijd tegen EPAL-europalletvervalsers in de Oekraïne

In de strijd tegen vervalsers van EPAL-europallets heeft de European Pallet Association e.V. (EPAL) een groot succes op haar conto kunnen schrijven.

Als gevolg van de intensieve samenwerking van de EPAL-vertegenwoordiging in de Oekraïne en het onafhankelijke accountantskantoor Bureau Veritas kon een producent van illegale EPAL-pallets worden geïdentificeerd.

In een gezamenlijke actie van EPAL met de lokale politie, Bureau Veritas en Oekraïense advocaten werd een grote hoeveelheid vervalste EPAL-europallets en nagemaakte merkstempels gevonden en beslag genomen. De vervalsers wacht strafrechtelijke vervolging wegens de commerciële schending van merkenrechten.

De Oekraïne bevindt zich momenteel in het brandpunt van het werk van de European Pallet Association e.V. (EPAL) in de strijd tegen professionele vervalsers. Het doel is om de producenten van vervalste EPAL-europallets op te sporen en de illegale pallets in beslag te nemen en te vernietigen. Tegelijkertijd verspreidt de EPAL in de Oekraïne informatie over de voordelen van de productie en reparatie van EPAL-europallets onder EPAL-licentie en licht zij de handel en expediteurs in over de nadelen van het gebruik van vervalste pallets.

Wanneer er goederen uit de Oekraïne op vervalste EPAL-pallets naar de EU worden geëxporteerd, kan de douane de gehele lading maximaal tien dagen vasthouden. Wanneer de verdenking van vervalsing waar blijkt te zijn, moet de gehele lading op kosten van het expeditiebedrijf of de exporteur op andere pallets worden overgepakt. Tegelijkertijd bestaat door de vertraging van de levering het gevaar van boetes of weigering van de levering. Vervalste pallets worden in opdracht van de douaneautoriteiten vernietigd. Dit geldt ook in het geval de in de Oekraïne vervalste pallets worden gekocht en naar het buitenland worden geleverd. In deze gevallen dreigt de volledige waarde van de goederen verloren te gaan.

Op een persconferentie van de EPAL op 3 maart 2016 in Kiev benadrukte de CEO van EPAL, Martin Leibrandt, het volgende: "Het gebruik van illegaal geproduceerde pallets voor vervoer en opslag brengt aanzienlijke risico's met zich mee voor transport- en de handelsondernemingen. Uit onderzoek naar vervalste pallets is gebleken dat deze bijna zonder uitzondering worden vervaardigd uit materialen van inferieure kwaliteit en met ondermaatse planken. Vervalste pallets hebben daarom niet de stabiliteit en het draagvermogen van originele EPAL-europallets. Het gebruik van vervalste pallets kan leiden tot enorme storingen in de transport- en de opslaglogistiek en gaat gepaard met extra kosten en eisen tot schadevergoeding."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.